Datamigratie: educatieve content en bestanden zorgeloos verhuizen

Staat er een transitie van het een bestaand systeem naar een nieuw systeem voor de deur? Hoe ga je dan om met de datamigratie? Bij het migreren naar een digitale leeromgeving wil je ook dat de educatieve programma’s mee gemigreerd worden.  Kan alles wel gemigreerd worden? Moet eerst alle opgeschoond worden? Zal ik het door de gebruiker laten uitvoeren? Wat als er tijdens de migratie bestanden wijzigen?  Hoeveel tijd en inspanning gaat dit me eigenlijk kosten? Wat komt hier nog meer bij kijken?

De volgende hoofdfactoren spelen een rol:

  1. Hoe zetten we de huidige educatieve programma’s om zonder dat er gaten ontstaan in het beschikbare lesmateriaal?
  2. Hoeveel tijd en moeite kost het om alle bestanden en documenten over te zetten van de huidige omgeving naar de cloud?
  3. Ga we zelf aan de slag met kostbare software tooling? En welke is dan goed? Hoe lang duurt het dan voor je erin thuis bent en wie bij ons gaat dit doen?
Datamigratie
Datamigratie, bv naar Google of Aerobe DLO

Datamigratie als dienst

  1. Aerobe DLO heeft hiervoor een masterbibliotheek ter beschikking waarin de meest gebruikte educatieve programma’s zijn opgenomen. Deze kunnen eenvoudig in de schoolbibliotheek van Aerobe DLO worden opgenomen.
  2. en 3. Aerobe heeft speciale software tooling ontwikkeld waarmee migraties als complete dienst aangeboden worden. Hiermee zijn we bijvoorbeeld in staat om bestaande leerling- en/of groepsmappen uit een filesysteem te koppelen aan google accounts om deze vervolgens te vullen met alle gewenste documenten uit de huidige omgeving of een filesysteem te migreren naar Sharepoint Online/On Premise en/of OneDrive.

Moeten er documenten gemigreerd worden van het ene systeem naar het andere en/of educatieve content naar de schoolbibliotheek van Aerobe DLO? ‘Everything-as-a-service’ maakt ook datamigratie makkelijk. Bij een migratie heb je al genoeg aan je hoofd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij gaan graag voor je aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *