Je wil Chromebooks maar je hebt nog zoveel computers…

Cloudready

Het onderwijs onderkent steeds vaker de voordelen van Chromebooks. Altijd up-to-date, supersnel opstarten, stabiel, lange batterijduur en niet te vergeten aanzienlijk goedkoper in aanschaf dan een laptop. Probleem is meestal dat de financiële middelen te beperkt zijn om de hele school ervan te voorzien. Ook zijn er meestal nog prima desktop- en laptop computers aanwezig die niet al te oud zijn en nog in een prima staat verkeren. Natuurlijk kom je met het installeren van de Google op deze computers functioneel gezien een heel eind in de richting van een Chromebook. Alleen snel opstarten en tijdsverlies door het installeren van updates voorkomen je hiermee niet.

Een alternatief is om Cloudready software op deze computers te installeren. Cloudready is een lichtgewicht besturingsysteem gebaseerd op Google’s Chromium OS wat maakt dat de computer zich als een Chromebook gaat gedragen. Met inbegrip van alle voordelen daarvan. Het vervangt het Windows besturingsysteem of kan naast Windows geïnstalleerd worden. Dit kost voor een onderwijsinstelling € 17,50 per jaar aan licentiekosten.

De computer met Cloudready kan tevens in Google Admin opgenomen worden voor beheersdoeleinden. Je moet dan wel een Chrome apparaatlicentie van € 23,- aanschaffen. Er is ook een gratis versie te downloaden. Deze wordt niet automatisch geüpdatet en is niet in de Google Admin omgeving op te nemen. De computer is dan niet beheerbaar.

Alles exclusief BTW en vergeet niet de tijd erbij te tellen die je er in steekt om Cloudready te installeren. Samengevat een prima alternatief om gedane investeringen in hardware langer te benutten en toch van de voordelen van een Chromebook te genieten. Vraag of jouw computer geschikt is voor Cloudready software. Je kunt Cloudready bij Neverware in de USA of rechtstreeks bij ons bestellen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *