Google Drive wordt slimmer en slanker!

Google’s nieuwe Drive File Stream is een nieuwe desktop applicatie die je in staat stelt om snel al je Google Drive bestanden, rechtstreeks van je computer te benaderen. Dit betekent dat je vrijwel geen opslagruimte van je harddisk gebruikt. Ook kost het minder tijd en bandbreedte die je anders verliest door het synchroniseren van bestanden.

Een synchronisatieoplossing kiezen

Er zijn twee manieren om Drive-bestanden te openen en ze te synchroniseren op al je apparaten.

  • Drive File Stream, dat vanaf 26 september 2017 beschikbaar is, is het beste voor de meeste organisaties. Met deze app kun je bestanden uit Mijn Drive en Drives van mijn team rechtstreeks streamen vanuit de cloud. Dit heeft de volgende voordelen:
    • Er wordt minder schijfruimte en netwerkbandbreedte gebruikt.
    • De synchronisatie duurt korter.
    • Er worden zo min mogelijk bedrijfsgegevens opgeslagen op de harde schijf van gebruikers.

    Je kunt Drive-bestanden ook beschikbaar maken voor offline toegang. Deze bestanden worden bewaard in het cachegeheugen en worden met de cloud gesynchroniseerd wanneer je weer online bent, zodat de nieuwste versie beschikbaar is op al uw apparaten.

  • Back-up en synchronisatie is de synchronisatieclient voor consumenten. Bedrijven kunnen deze client echter ook gebruiken. (De oude synchronisatieclient, Drive voor je Mac/pc, wordt niet meer ondersteund vanaf 11 december 2017.) Met Back-up en synchronisatie wordt al jouw Drive-content lokaal opgeslagen.

Synchronisatieoplossingen vergelijken

Functie Drive File Stream Back-up en synchronisatie
Toegang tot bestanden in Mijn Drive
Toegang tot bestanden in Drives van mijn team
Bestanden on demand streamen
Alleen geselecteerde mappen in Mijn Drive synchroniseren
Alleen individuele bestanden in Mijn Drive synchroniseren
Systeemeigen apps gebruiken, zoals MS Word en Photoshop
Andere mappen synchroniseren, zoals Documenten of Bureaublad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *