10 Redenen waarom je een Chromebook wil beheren

Chromebook beheren

Een Chromebook is toch zo eenvoudig dat er niets aan te beheren valt? In eerste instantie is dit vaak de gedachte. Toch zijn er redenen om een Chromebook centraal te willen beheren. Bijvoorbeeld voor functies zoals:

  1. op afstand wissen en/of blokkeren van een Chromebook bij verlies of diefstal,
  2. in de kioskmodus plaatsen: het begrenzen van toegang wat noodzakelijk is bij het uitvoeren van CITO/Facet toetsen,
  3. meekijken met de leerling,
  4. individuele inlogtegels en instellingen wissen na uitzetten,
  5. Chrome apps en extensies pushen,
  6. Wi-Fi en ethernet configuraties implementeren,
  7. standaard startpagina’s instellen,
  8. instellingen per gebruiker/groep, school of instelling instellen,
  9. beleid beheren en implementeren op gebruikers- en/of groepsniveau,
  10. gebruikers toestaan een Chrome-apparaat te delen zonder in te hoeven loggen.

Chrome apparaat-licentie

Hiervoor is per Chromebook een Chrome apparaat-licentie nodig. Deze kost eenmalig € 23,- exclusief BTW per apparaat. Chrome apparaat-licenties worden aan jouw G Suite for Education domein toegevoegd. Dit is een gratis pakket van productiviteitstools voor het samenwerken in de klas. Hiermee beheer je niet alleen Chromebooks beheert maar ook leerling/leerkracht/docent accounts die gebruik maken van de G Suite for Education kernservices.

De kernservices van Google zijn: Classroom, Gmail, Drive, Calendar, Vault, Docs, Sheets, Forms, Slides en Sites. G Suite for Education valt onder een separate set van contractuele voorwaarden die op het onderwijs zijn afgestemd. Zo worden er binnen geen advertenties weergegeven en worden er geen gegevens aan derden doorgegeven.

G Suite for Education domein aanvragen

De combinatie van G Suite for Education, Chromebook of Chrome browser op een computer of tablet, stelt je in staat om een gebruikersvriendelijke leeromgeving te creëren. Dit alles tegen lage investeringen en lage exploitatiekosten. Een G Suite for Education domein vragen wij voor je aan bij Google. De Chrome apparaat-licenties kun je ook bij ons bestellen, wij voegen ze dan voor je toe aan jouw domein. Combineer je jouw G Suite for Education domein met Aerobe DLO dan heb je een ideale digitale leeromgeving voor het leren met IT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *