Facet Afname, betrouwbaar en eenvoudig toetsen met een Chromebook in Aerobe DLO

Facet biedt de mogelijkheid om toetsen op een Chromebook af te nemen via de Facet Afname App. Om de toets af te kunnen nemen moeten de Chromebooks waarop getoetst wordt eerst in de zogenaamde ‘Kiosk modus’ geplaatst worden. Het is dan niet mogelijk om buiten de toets de Chromebook te gebruiken. In Aerobe DLO is dit een kwestie van één klik.

Heb je al eens met je klas een Facet (proef)toets gemaakt op de Chromebooks? Dan weet je dat het best lastig is om Chromebooks in de toets/kiosk modus te (laten) zetten. Dit moet je in de Google Admin omgeving instellen. De Chromebook moet hiervoor wel aangemeld zijn in de Google Admin omgeving m.b.v. een Chrome apparaat licentie. Het is een tijdrovend en foutgevoelig klusje om de noodzakelijke wijzigingen door te voeren. Niet iets wat je 5 minuten voor de toets gaat doen. Je moet wel zeker weten dat de Chromebook van een leerling toevallig toch niet in de kiosk modus staat. Of, als je zelf geen kennis hebt van de Google Admin omgeving, zul je dit via een deskundige helpdesk moeten laten lopen. Dit kan sneller, makkelijker en eenvoudiger in Aerobe DLO

Facet en Aerobe DLO

Bij Aerobe werken we continu samen met het onderwijs aan slimme oplossingen. Zo hebben we nu ook een oplossing voor Facet. Een leerkracht/docent kan zelf voor zijn/haar eigen leerlingen de Facet toets aan- en uitzetten. Eenvoudig via Aerobe DLO. Hier is geen specialistische kennis van de Google Admin omgeving voor nodig. We zetten de voordelen voor je op een rij:

  • betrouwbaar: handmatige en foutgevoelige configuratie in de Google Admin omgeving is niet meer nodig
  • makkelijk: de leerkracht/docent kan dit zelf en alleen voor jouw leerlingen, met één klik uitvoeren zonder tussenkomst van een helpdesk,
  • snel: geen voorbereiding meer nodig op de dag/avond voor de toets
  • flexibel: Chromebooks zijn na de toets direct weer normaal te gebruiken
  • besparend: geen extra vooraf geconfigureerde Chromebooks meer nodig

Met andere woorden: Facet toetsen betrouwbaar en makkelijk gemaakt!

Facet toetsen in Aerobe DLO

Gebruik je al Aerobe DLO? Dan kun je nu Facet aan de slag. Selecteer bij je klas de nieuwe functie “Facet modus in-/uitschakelen” en de rest gaat vanzelf.

Nog geen Aerobe DLO? Vraag de Aerobe-brochure aan voor meer informatie of neem direct contact met ons op!

Lees hier de systeemeisen voor Facet toetsen in het primair onderwijs..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *