Online leren makkelijk en toegankelijk

Hoe kunnen we toch les geven? Wat kan IT hierin betekenen? Hoe snel is online leren te realiseren? Hoe monitoren we de voortgang van de leerlingen bij online leren? Allemaal heel relevante vragen die plotseling erg urgent zijn. In dit artikel beantwoorden we de meest prangende vragen.

Online leren

Met behulp van IT kan op afstand les gegeven worden (online leren). Voor online leren hebben de leerkracht en de leerlingen een chromebook/laptop of desktop nodig. Het VO/MBO werkt veelal met het Bring-Your-Own-Device principe. Elke leerling heeft hierbij een eigen apparaat waarmee gewerkt wordt. Ook is het mogelijk om de thuiscomputer in te schakelen voor online leren. Online leren is het makkelijkst te faciliteren in een digitale leeromgeving van Aerobe.

Direct met 1 klik online lesgeven

Met de digitale leeromgeving van Aerobe start de leerkracht met 1 klik geheel geautomatiseerd een Google Hangouts Meet sessie met de leerlingen. Er zijn daardoor geen ingewikkelde stappen of instructie nodig om het online leren te faciliteren.

Open leerplatform

Aerobe is een open leerplatform met daarin een app bibliotheek voor lesmateriaal van uitgeverijen en/of zelf geproduceerd materiaal. De leerkracht kan hieruit zelf arrangeren voor zijn klas. Tevens maakt klassenmanagement deel uit van Aerobe. Hiermee worden door de leerkracht de activiteiten van de leerlingen gemonitord. Toegang tot Aerobe is volledig geautomatiseerd geregeld. Integratie met naar keuze Google Workspace for Education en/of Microsoft Office 365 is mogelijk. De beste ervaring wordt verkregen door gebruik te maken van chromebooks of lap/-desktops met de chromebrowser van Google. 

Werken aan doelen

Aerobe LMS is ideaal voor projectonderwijs en thematisch onderwijs van PO t/m MBO. Leerlingen kunnen hiermee zelfstandig werken vanuit digitale portfolio’s gericht aan hun leerdoelen. Bijvoorbeeld week- of maandplanningen maken, vakoverstijgende leerarrangementen en deze ook koppelen aan vaardigheden van nu. De leerkracht kan verder ook kiezen voor zelfevaluatie van leerdoelen door de leerling. 

Chromebook/laptop

De beste ervaring wordt verkregen door gebruik te maken van chromebooks of lap/-desktops met de chromebrowser van Google.

Samen op weg naar onderwijs van nu 

Aerobe DLO en LMS werken samen in het Aerobe Open Leerplatform. Door middel van de klassenmanagement module van Aerobe houdt de leerkracht ook op afstand zicht op de activiteiten van de leerling. En in LMS volgt de leerkracht de ontwikkeling van leerlingen ‘realtime’. 

Meer weten over deze oplossing? Neem hier contact op, het Aerobe team staat voor je klaar!

Vraag een demo of brochure aan