Aerobe helpt bij het realiseren van je onderwijsvisie

Bij Aerobe gaan we voor eigentijds en vooruitstrevend onderwijs. Het onderwijs van nu. We maken het makkelijk om op een vernieuwende manier te leren, samen te werken en te communiceren. Met een open leerplatform, dat ook naadloos aan kan sluiten op een bestaande omgeving. Kies uit één of meerdere modules en bepaal zelf wat het beste bij jou of je organisatie past. Zo maken we samen onderwijs van nu mogelijk. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Zeeweg rond

Aerobe toen, nu en straks

We schrijven 2015. Onderwijsinstelling INOS wilde een digitale leeromgeving voor 25 scholen. Hun systemen waren complex en gebruiksonvriendelijk. En leerkrachten hadden behoefte aan een digitale leeromgeving zonder intensieve adoptie-trajecten. Dit werd het startpunt van Aerobe. In een tijd waar IT in het onderwijs vaak meer als een last dan een lust werd beschouwd, had INOS behoefte aan een intuïtieve leeromgeving en werkomgeving in één. Een onderhoudsvrij platform, dat kon meebewegen met ontwikkelingen. En dat voor minder administratieve en technische druk kon zorgen.

 

De uitdaging

Bij het ontwikkelen van deze leeromgeving moesten we voldoen aan een uitdagend pakket van eisen: geschikt voor gepersonaliseerd leren, intuïtief en flexibel in gebruik. Allemaal met zelfredzaamheid voor de leerkrachten zonder tussenkomst van een helpdesk. Verder een schoolbibliotheek voor uitgever-onafhankelijk lesmateriaal. En natuurlijk veel leerplezier voor zowel leerlingen als leerkrachten. 

 

Met dit alles als uitgangspunt hebben we de eerste versie van het Aerobe open leerplatform weten te bouwen, die meteen succesvol werd ontvangen door leerkrachten.

 

Samen naar onderwijs van nu

Maar daarmee was het nog niet meteen het succesverhaal van nu. Het viel ons op dat veel systemen niet geschikt waren voor individuele leerprocessen. Zo hebben we een tweede stap gezet richting het open leerplatform dat Aerobe nu is. Dat konden we niet alleen. Onderdeel van het succes tot nu toe, is de feedback van leerkrachten vanuit de praktijk. Hierdoor kunnen we continu relevante nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. Zo groeien we altijd mee met de behoefte van een school. 

 

Focus op de toekomst

Het open leerplatform van Aerobe is klaar voor de toekomst. Aerobe is de onafhankelijke verbindende factor van infrastructuur en educatieve uitgevers. Optimale ontzorging, waarbij het onderwijs altijd zelf de grip en eindregie behoudt.


Voor de verkoop, marketing en implementatie maakt Aerobe gebruik van de 30-jarige ervaring, kennis en kunde van Expanding Visions, IT regiebureau voor het onderwijs. EV is strategisch partner en brengt een jarenlange ervaring mee binnen alle geledingen van het onderwijs. De combinatie positioneert zich daarmee als een solide partner voor het ‘Samen naar onderwijs van nu’.