Download hier je white papers

Bekijk hier het overzicht van onze white papers. Aerobe en Expanding Visions schrijven verdiepende artikelen over relevante onderwijs en IT thema's. Dit overzicht wordt op regelmatige basis aangevuld.

Aanbesteden leerplatform

Hoe besteed ik een leerplatform aan?

Één keer in de drie of vijf jaar is het zover. Je ICT- contracten lopen af en je staat voor een uitdaging. De aanbesteding van je ICT-omgeving en leerplatform! De vragen die je direct mag beantwoorden zijn: Wie betrek je erbij? Wat besteden we precies aan? Aan welke eisen moet het voldoen en hoe besteden we vervolgens aan?

6

Klassenmanagement met IT

Hoe kan IT anno 2021 helpen bij klassenmanagement? Bij het krijgen van inzicht in de mogelijkheden die IT en leerplatformen bieden, kan de docent zelf de vertaalslag maken naar een mooie invulling van klassenmanagement in de klas.

Besliscriteria open leerplatform

Besliscriteria voor het kiezen van een open leerplatform

Hoe kies je een open leerplatform? Met behulp van deze handige checklist met voorbeeldvragen wordt dat een stuk gemakkelijker.

4-Aug-02-2022-11-33-10-72-AM

Verandermanagement

Vijf handzame adviezen voor het creëren van een veranderklimaat, zodat een nieuwe IT succesvol landt én blijft bij een onderwijsinstelling.

5-3

Kwartiermaken: stapsgewijs naar een programmaplan

Je hebt een helder doel geformuleerd over het toepassen van IT in het onderwijs. Je weet wat je wilt bereiken. Maar hoe bereik je nu daadwerkelijk het gestelde doel?

RaaS  WP voorkant

Regie as a Service: De ontwikkeling van eigen beheer naar regie

IT is voortdurend in ontwikkeling. We zien dat het onderwijs een toenemende rol als opdrachtgever inneemt richting interne IT-afdelingen en externe dienstverleners. Door de groei van cloudtoepassingen in plaats van systeemoplossingen wordt het beheer vaker uitbesteed en komen accenten anders te liggen. Hoe kan Regie as a Service (RaaS) bijdragen aan deze ontwikkeling van beheer naar regie? Deze white paper legt uit hoe je RaaS opzet en uitvoert.

WP voorkant Devices

Lesgeven met devices: Hoe devices bijdragen aan beter onderwijs

Devices zijn niet meer weg te denken uit de klas. Maar hoe organiseer en beheer je dat als school of stichting. Kies je voor bring your own devices? Waar moet je opletten? Deze white paper is een routeplan om te volgen, zodat devices optimaal ingezet worden en zo bijdragen aan beter onderwijs.

Lees ook de andere edublog artikelen

  • Hoe je regie neemt als schoolbestuur
  • De transformatie naar formatief evalueren, hoe dan?
  • Meerjarenbegroting: Wat kost jouw IT?
  • 5 antwoorden voor het kiezen van jouw IT-leverancier
  • IT-organisatie, organisatie, organisatie
  • Een veilige toegang tot de digitale schoolomgeving