Download hier je white papers

Bekijk hier het overzicht van onze white papers. Aerobe en Expanding Visions schrijven verdiepende artikelen over relevante onderwijs en IT thema's. Dit overzicht wordt op regelmatige basis aangevuld.

Aerobe
Expanding Visions
NW Verander WP

Verandermanagement

Vijf handzame adviezen voor het creëren van een veranderklimaat, zodat een nieuwe IT succesvol landt én blijft bij een onderwijsinstelling.

NW KMIT WP

Klassenmanagement met IT

Hoe kan IT anno 2021 helpen bij klassenmanagement? Bij het krijgen van inzicht in de mogelijkheden die IT en leerplatformen bieden, kan de docent zelf de vertaalslag maken naar een mooie invulling van klassenmanagement in de klas.

NW Kwartier WP

Kwartiermaken: Stapsgewijs naar een programmaplan

Je hebt een helder doel geformuleerd over het toepassen van IT in het onderwijs. Je weet wat je wilt bereiken. Maar hoe bereik je nu daadwerkelijk het gestelde doel?

NW Aanbesteden WP

Hoe besteed ik een leerplatform aan?

Één keer in de drie of vijf jaar is het zover. Je ICT- contracten lopen af en je staat voor een uitdaging. De aanbesteding van je ICT-omgeving en leerplatform! De vragen die je direct mag beantwoorden zijn: Wie betrek je erbij? Wat besteden we precies aan? Aan welke eisen moet het voldoen en hoe besteden we vervolgens aan?

NW Beslis WP

Besliscriteria voor het kiezen van een open leerplatform

Hoe kies je een open leerplatform? Met behulp van deze handige checklist met voorbeeldvragen wordt dat een stuk gemakkelijker.

NW RaaS WP

Regie as a Service: De ontwikkeling van eigen beheer naar regie

IT is voortdurend in ontwikkeling. We zien dat het onderwijs een toenemende rol als opdrachtgever inneemt richting interne IT-afdelingen en externe dienstverleners. Door de groei van cloudtoepassingen in plaats van systeemoplossingen wordt het beheer vaker uitbesteed en komen accenten anders te liggen. Hoe kan Regie as a Service (RaaS) bijdragen aan deze ontwikkeling van beheer naar regie? Deze white paper legt uit hoe je RaaS opzet en uitvoert.

NW Lesgeven WP

Lesgeven met devices: Hoe devices bijdragen aan beter onderwijs

Devices zijn niet meer weg te denken uit de klas. Maar hoe organiseer en beheer je dat als school of stichting. Kies je voor bring your own devices? Waar moet je opletten? Deze white paper is een routeplan om te volgen, zodat devices optimaal ingezet worden en zo bijdragen aan beter onderwijs.

NW IAM WP

Identity & Access Management, een stappenplan

Digitale veiligheid is meer dan ooit een belangrijk onderwerp. Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met hacks en diefstal van persoonsgegevens. Ook het onderwijs ontkomt hier niet aan. Een belangrijke rol is weggelegd voorIdentity & Access Management (IAM). IAM kan organisaties helpen om de toegang tot informatie veiliger en vooral beheersbaarder te maken.

Er zijn meerdere leveranciers die goede IAM-software leveren, ook specifiek voor het onderwijs. Maar hoe kom je tot de juiste keuze? Wat is het beste voor jouw school? En hoe kom je tot een succesvolle implementatie? Dit stappenplan beschrijft op hoofdlijnen de verschillende fases om tot een succesvolle keuze, inrichting en beheer van een IAM-oplossing te komen.

Lees ook de andere edublog artikelen

  • De status quo bias in het onderwijs
  • SIVON beveelt betaalde Google Workspace versies aan voor gegarandeerde veiligheid
  • IT uitbesteden: Kans of valstrik?
  • Hoe een bestemmingsplan helpt bij het realiseren van ambities
  • Klantverhaal: Hoe Aerobe de beheer(s)tijd voor RVKO heeft gehalveerd
  • Normenkader IBP: Weten hoe je er nu voor staat