Download hier je white papers

Bekijk hier het overzicht van onze white papers. Aerobe en Expanding Visions schrijven verdiepende artikelen over relevante onderwijs en IT thema's. Dit overzicht wordt op regelmatige basis aangevuld.

Aanbesteden leerplatform

Hoe besteed ik een leerplatform aan?

Één keer in de drie of vijf jaar is het zover. Je ICT- contracten lopen af en je staat voor een uitdaging. De aanbesteding van je ICT-omgeving en leerplatform! De vragen die je direct mag beantwoorden zijn: Wie betrek je erbij? Wat besteden we precies aan? Aan welke eisen moet het voldoen en hoe besteden we vervolgens aan?

6

Klassenmanagement met IT

Hoe kan IT anno 2021 helpen bij klassenmanagement? Bij het krijgen van inzicht in de mogelijkheden die IT en leerplatformen bieden, kan de docent zelf de vertaalslag maken naar een mooie invulling van klassenmanagement in de klas.

Besliscriteria open leerplatform

Besliscriteria voor het kiezen van een open leerplatform

Hoe kies je een open leerplatform? Met behulp van deze handige checklist met voorbeeldvragen wordt dat een stuk gemakkelijker.

4-Aug-02-2022-11-33-10-72-AM

Verandermanagement

Vijf handzame adviezen voor het creëren van een veranderklimaat, zodat een nieuwe IT succesvol landt én blijft bij een onderwijsinstelling.

5-3

Kwartiermaken: stapsgewijs naar een programmaplan

Je hebt een helder doel geformuleerd over het toepassen van IT in het onderwijs. Je weet wat je wilt bereiken. Maar hoe bereik je nu daadwerkelijk het gestelde doel?

Lees ook de andere edublog artikelen

 • Hoe besteed je een open leerplatform aan?
  Aanbesteding open leerplatform
 • Organiseren moet je leren
  Organiseren moet je leren!
 • Wat je moet weten over CYOD & BYOD
 • Eigenaarschap ontwikkelen met de juiste digitale ondersteuning
  route naar eigenaarschap
 • Aan de slag met eigenaarschap door leren zichtbaar te maken
 • Kleine stappen, groot effect