Edublog > Leren zichtbaar maken | Open leerplatform | White paper > Hoe organiseer ik klassenmanagement?

Hoe organiseer ik klassenmanagement?

Leuk, die introductie van devices zoals laptops en Chromebooks in het onderwijs. Als docent heb je het gevoel dat je de hele dag tegen leerlingen met vierkante ogen zit te kijken en waarbij je soms merkt dat ze met van alles digitaal bezig zijn behalve met hun taak of lessen. Zo werkt het toch in de praktijk of niet? Hoe kan ik IT in de klas nu echt laten renderen bij leerlingen en docenten?

Krijn Padmos foto

Door: Krijn Padmos

EV

Klassenmanagement organiseren

Een optimaal leerklimaat in de klas

Wat zou het mooi zijn als je focus kunt aanbrengen in het leerproces en dat je leerlingen alleen dat materiaal op eenvoudige wijze kan voorschotelen waarmee ze aan de slag kunnen. Wat zou het ideaal zijn als je kan meekijken met wat leerlingen aan het doen zijn op hun device in relatie tot hun taak of les en dat je actief kan coachen c.q. bijsturen. Eigenlijk wil je een optimaal leerklimaat organiseren binnen je klas. Dat is ook klassenmanagement.

 

Door eenvoudig aanbod van lesmateriaal, het aanbrengen focus en het krijgen van grip op het leerproces gaat er minder tijd verloren aan allerlei gedoe. Het rendement van het leerproces neemt alleen al op dit punt toe. Hoe organiseer je dat? Om een optimaal leerklimaat te scheppen in de klas heb je toch echt een open leerplatform nodig.  

 

Benieuwd welke eisen je moet stellen aan een open digitaal leerplatform met klassenmanagement en hoe je die in de praktijk handen en voeten geeft? Lees het in onze white paper door op onderstaande knop te klikken.

Klassenmanagement met IT
Lees snel verder!

Laat hier je vraag achter

Verder praten?

Plan een bel afspraak in mijn agenda.

Maak een afspraak
Contact_Krijn_grijs

Ik help je graag verder

EV
Krijn Padmos

Lees ook de andere edublog artikelen

  • De status quo bias in het onderwijs
  • SIVON beveelt betaalde Google Workspace versies aan voor gegarandeerde veiligheid
  • IT uitbesteden: Kans of valstrik?
  • Hoe een bestemmingsplan helpt bij het realiseren van ambities
  • Klantverhaal: Hoe Aerobe de beheer(s)tijd voor RVKO heeft gehalveerd
  • Normenkader IBP: Weten hoe je er nu voor staat