Edublog > Open leerplatform | Digitale transformatie > 2023, een jaar vol uitdagingen

2023, een jaar vol uitdagingen

2022 is aan ons voorbij gevlogen. De Corona epidemie doofde uit en komt via China weer op ons af? De oorlog in Oekraïne gaat bijna het tweede jaar in en het eind is nog niet in zicht, de energiecrisis woekert door, de inflatie rijst de pan uit en een nijpend te kort aan onderwijspersoneel. De rijksoverheid stelt structureel 400 miljoen beschikbaar voor bekostigde scholen en culturele instellingen. Een druppel op de gloeiende plaat?

Frits Pfeiffer foto

Door: Frits Pfeiffer

Expanding Visions en Aerobe

2023 onderwijs

2022 is aan ons voorbij gevlogen. Wat brengt het nieuwe jaar voor de (onderwijs)winkel?

De wereldmaatschappij ondergaat een fundamentele reset en verandert daardoor ingrijpend en blijvend. Kortom voor het onderwijs een nieuw jaar vol met uitdagingen.

 

De (onderwijs)winkel moet ondertussen wel open blijven. En de ambities blijven overeind: veilig leren met IT, leren zichtbaar maken, van summatief naar formatief evalueren. De visie is er wel, de vraag is hoe het onderwijs dit gaat realiseren.

 

Bij Expanding Visions zetten we onverminderd in op hoogwaardige dienstverlening voor het onderwijs. We doen dit door middel van het regisseren van schaalbare, betaalbare en vooral veilige IT.

 

Bij Aerobe breiden we de Digitale Leer Omgeving (DLO) met een Leer Management Systeem (LMS) uit om het leren beter zichtbaar te maken. LMS is ontwikkeld in nauwe samenwerking met 10 primair en voortgezet onderwijsscholen. Werken met doelen, taken uitdelen, een leerlingportfolio, curriculum arrangeren en een ouderportaal maken hier deel van uit. Dit maakt van Aerobe een compleet open leerplatform. Het platform is modulair inzetbaar, zodat het op maat aansluit op de visie, huidige behoefte en ontwikkeling van de school.

 

Ons succesvolle edublog (edublog.nl) wordt voortgezet evenals onze thematische online kennissessies. Deze kan je terug vinden op de evenementen pagina.

 

Rest mij om je namens het EV- en Aerobe team je een succesvol 2023 te wensen!

Veel leesplezier en we ontmoeten je graag in 2023.

 

Met hartelijke groet,

Frits Pfeiffer

 

 

 

Laat hier je vraag achter

Een keer samen van gedachten wisselen?

Kom in contact
Contact_Frits_geel

Ik help je graag verder

EV
Frits Pfeiffer

Lees ook de andere edublog artikelen

  • De status quo bias in het onderwijs
  • SIVON beveelt betaalde Google Workspace versies aan voor gegarandeerde veiligheid
  • IT uitbesteden: Kans of valstrik?
  • Hoe een bestemmingsplan helpt bij het realiseren van ambities
  • Klantverhaal: Hoe Aerobe de beheer(s)tijd voor RVKO heeft gehalveerd
  • Normenkader IBP: Weten hoe je er nu voor staat